Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Yrittäjän tulojen verotus 1.9.2022

Yhtiö puretaan – miten veroja maksan asunnosta ja käteisvaroista?

Olen omistanut noin 25 vuotta kolmasosan lopettavan yhtiön osakkeista. Yhtiön omaisuus koostuu asunnosta ja käteisvaroista. Asunnonkirjanpidollinen arvo on noin 160000 euroa, mutta todellinen arvo on noin 900000 euroa. Miten tämä vaikuttaa verotukseeni? Asuntoa ei myydä, vaan sen omistus siirt...

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Yrittäjän tulojen verotus 3.1.2023

Sijoitetun pääoman palauttaminen oy:stä – näin verotetaan

Osakeyhtiö voi jakaa sijoitettua pääomaa osakkeenomistajilleen. Se on eri asia kuin osakeyhtiön voiton jakaminen omistajilleen, mutta verotuksessa on paljon yhtäläisyyksiä voitonjaon verotukseen. Joissakin tilanteissa on myös hankalia rajanvetokysymyksiä.

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Yrittäjän tulojen verotus 19.4.2018

Voinko vähentää svop-sijoitukseni tappion muista pääomatuloistani?

Olen tehnyt viime vuonna (2017) omistamaani osakeyhtiöön oman pääoman ehtoisen svop-sijoituksen. Nyt kyseinen yhtiö on konkurssissa. En saa svop-sijoitustani takaisin, vaan menetän rahat. Yhtiö on niin velkainen, etten tule saamaan osakkeilleni minkäänlaista jako-osuutta. Voinko vähentää kyseis...

Lue koko juttu

Yrittäjän tulojen verotus 20.3.2023

Osuuskunnan ja jaetun ylijäämän verotus

Osuuskunnan tuloveroprosentti on 20 %. Osuuskunnan tuottamaa voittoa kutsutaan ylijäämäksi, jota voidaan jakaa osuuden omistajille. Jäsenten osuuskunnasta saama taloudellinen hyöty muodostuu useimmiten voitonjaon sijasta siten, että osuuskunta tukee jäsenten toimintaa edullisella hinnoittelulla.

Yritysjäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Sinua saattaisi kiinnostaa

Omistusmuutokset

Osakeyhtiön omistajanvaihdosten toteuttamiseen on useita eri tapoja. Samassa yhteydessä on hyvä miettiä sitä, halutaanko yhtiöön lisää uutta pääomaa, pidetäänkö se ennallaan vai halutaanko yhtiön pääomia hyödyntää omistajanvaihdoksen toteuttamisessa.

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki