Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 19.12.2022

Sähkövähennys


Kotitalousvähennyksen perustietopaketti

◦ Kotitalousvähennys  ◦ Kotitalousvähennyksen tekeminen  ◦ Mistä työstä kotitalousvähennys?  ◦ Kotitalousvähennys ja työn tekemispaikka  ◦ Tuet ja kotitalousvähennys  ◦ Kotitalous työnantajana  ◦ Sähkövähennys


Voit saada sähkövähennyksen verotuksessa siltä osin, kun sähkölaskusi ylittää 2 000 euroa ja on enintään 6 000 euroa. Saat silloin kotitalousvähennyksenä vähentää 60 prosenttia 2 000 euroa ylittävistä kustannuksista. Vähennys on määräaikainen 1.1.-30.4.2023 välisenä aikana.

Sähkövähennyksen ja kotitalousvähennyksen omavastuu on yhteinen 100 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos et teetä vuonna 2023 muuta kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä, sähkövähennyksestä menee 100 euron omavastuu. Jos teetät muutakin kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä, 100 euron omavastuu vähennetään vain kertaalleen. Sähkövähennys ei vaikuta kotitalousvähennykseen oikeuttaviin töihin eikä enimmäismääriin. 

Vähennys tehdään suoraan verosta. Vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ovat sähköenergiasta maksettu arvonlisäverollinen hinta ja perusmaksut. Sähkönsiirron perusmaksu tai muut sähkönsiirtokulut eivät oikeuta vähennykseen.


Kotitalousvähennyksen perustietopaketti

◦ Kotitalousvähennys  ◦ Kotitalousvähennyksen tekeminen  ◦ Mistä työstä kotitalousvähennys?  ◦ Kotitalousvähennys ja työn tekemispaikka  ◦ Tuet ja kotitalousvähennys  ◦ Kotitalous työnantajana  ◦ Sähkövähennys


Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 19.5.2021

Remontin tarvetta mökillä?

Mökin kunnostaminen voi tuntua isolta urakalta, mutta onneksi monet palvelut voi ostaa ammattilaiselta. Hankkeen rahoitusta keventää kotitalousvähennys. Tarkista, voisitko sinäkin saada siitä verohyötyä omalla tai sukusi mökillä teetetyistä töistä.

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 12.5.2022

Maalaustyö ja lämmitystapamuutos: Miten lasken kotitalousvähennyksen?

Maalautan huhtikuussa kesämökkini seinät, jossa työn osuus on 2 500 euroa. Vaihdan kesällä kotona omakotitalossani öljylämmityksen toiseen lämmitysjärjestelmään. Työn osuus muutoksesta on 12 000 euroa. Työn tekevät yritykset ovat ennakkoperintärekisterissä.

Lue koko juttu

Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 15.7.2020

Mökkitontin tonttipuut myyntiin – miten kauppoja verotetaan?

Mökkitontilta myydyistä tonttipuista saatu korvaus on pääomatuloa, josta pitää maksaa veroa. Puun myyntitulosta maksetaan pääomatulon veroa 30 tai 34 prosenttia.

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki