Vuokratulot 16.2.2017

Vaikuttavatko vuokratulot eläkkeeni verotukseen?

Saan ansiotulona eläkettä hieman vajaat 45 000 euroa vuodessa. Eläkkeen lisäksi saan noin 5 000 euroa vuokratuloja omistamistani sijoitusasunnoista. Joudunko maksamaan eläkkeestä ns. lisäveroa?

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Et joudu. Pääomatulosi eli vuokratulosi eivät vaikuta eläkkeen verotukseen.

Eläkkeensaaja maksaa eläketulosta valtiolle eläketulon lisäveroa 5,85 prosenttia siltä osin kuin ansiotulona verotettavat eläketulot vähennettynä eläketulovähennyksellä ylittävät 47 000 euroa. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Eläkkeiden verotus

Kaikki eläkkeet, joita ei erikseen ole säädetty verovapaiksi, ovat veronalaista tuloa saajalleen. Eläkkeitä verotetaan pääasiallisesti ansiotulona, mutta joitakin tuloja voidaan tietyin ehdoin verottaa myös pääomatuloina.

Lue lisää

Valtion tulovero

Ansiotuloista, kuten palkoista, eläkkeistä ja vanhempainpäivärahoista - ja työttömyyspäivärahoista maksetaan valtiolle vero valtion tuloveroasteikon mukaan.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki