Metsäverotus 21.8.2014

Voinko vähentää oikeudenkäyntikulut?

Minulla on metsätalouden harjoittamiseen liittyviä oikeudenkäyntikuluja. Ovat nämä kulut vähennyskelpoisia metsätalouden tuloista?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Kyllä ovat. Veronalaisen korvauksen saamiseksi suoritetut asianajopalkkiot ja muut vastaavat oikeudenkäyntikulut ovat vähennyskelpoisia. Ne ovat vähennyskelpoisia siinäkin tapauksessa, että oikeudenkäynti ei ole johtanut tavoiteltuun lopputulokseen. Tulon hankkimisesta tai säilyttämisestä aiheutuneiden menojen vähennyskelpoisuus ei edellytä tosiasiallista tulon syntymistä. 

Vähennyskelpoisuuden kannalta on olennaista, että meno on aiheutunut tulon hankkimisen tai säilyttämisen tarkoituksessa.  Oikeudenkäyntikulut eivät ole vähennyskelpoisia siltä osin kuin niistä on saatu korvausta vastapuolelta tai vakuutuksesta.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Vähennykset metsätaloustulosta

Puun myyntitulojen hankinnasta aiheutuneet menot ovat vähennyskelpoisia. Menojen vähentäminen ei edellytä, että metsänomistaja on saanut metsästä samana vuonna tuloa. Menojen on perustuttava tositteisiin.

Lue lisää

Erilaiset matkat, erilaiset vähennykset

Metsäverotuksessa erilaisista matkoista aiheutuvien kulujen vähennysoikeudessa on eroja. Vähennyksiin vaikuttaa esimerkiksi se, tehdäänkö matka metsätilalle vai jonnekin muualle. Olennaista vähennysoikeuden kannalta on, että matka liittyy kiinteästi metsätalouden harjoittamiseen.

Lue lisää

Isot investoinnit

Metsäteiden rakentamiskulut, ojitusmenot sekä metsätalouskoneiden ja -rakennusten hankintahinnat vähennetään yleensä poistoina. Teiden, ojien sekä metsän hoitokulut puolestaan vähennetään kerralla maksuvuonna.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki