Varojen siirto yhtiölle 26.9.2019

Sijoitan omistamani liikehuoneiston perustettavaan osakeyhtiöön – maksanko veroa luovutusvoitosta?

Omistan liikehuoneiston, jonka olen ajatellut sijoittaa perustettavaan osakeyhtiööni. Liikehuoneiston arvo ylittää sen hankintahinnan. Joudunko maksamaan luovutusvoiton veroa?

Verojuristi Johnny Örnberg vastaa:

Joudut. Kun yhtiöön sijoitetaan muuta omaisuutta kuin rahaa, puhutaan apporttiomaisuudesta ja apportista. 

Verotuksessa apporttiomaisuuden sijoittaminen yhtiöön käsitetään vaihdoksi. Osakas vaihtaa sijoittamansa omaisuuden osakeyhtiön osakkeisiin. Apporttiomaisuuden luovutushintana pidetään sen käypää arvoa. Jos verovelvollinen on hankkinut omaisuuden halvemmalla, hänelle syntyy luovutusvoittoa, jota verotetaan yleisten luovutusvoittoverosäännösten mukaan.                                                                                                     

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Varojen siirto yhtiölle

Eri yritysmuodoissa on eroja siinä, miten varoja pystytään niille siirtämään. Osakeyhtiöissä omistaja voi siirtää yksityisvarojaan yhtiölle pääomansijoituksena, velkana, kaupalla taikka alihintaisella kaupalla.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!